Despre Asociația SamStudia

Ce își propune SamStudia?

Scopul SamStudia – Organizația tinerilor și studenților sătmăreni vizează dezvoltarea societății civile, respectând principiile multiculturalității, prin stimularea inițiativei și a studenților sătmăreni de pretutindeni. Se dorește implicarea tinerilor în procesul de identificare, prevenire și soluționare a problemelor comunitare, pentru ca tinerii sătmăreni să devină principalii facilitatori ai dezvoltării profesionale, culturale și educaționale a județului.

Necesitatea creării unei astfel de entități derivă din dorința de a pune bazele unui motor de voluntariat la nivelul municipiului Satu Mare, care să sprijine dezvoltarea tinerilor sătmăreni, fie că vorbim despre dezvoltare personală, fie despre cea profesională. Sam Studia își propune să faciliteze accesul la cultură în cadrul unei comunități în care cererea de evenimente de acest gen nu este satisfăcută de actuala ofertă de pe piață, vizând, totodată, crearea unei platforme care să favorizeze schimbul de resurse și informații.

Beneficiile înființării organizației noastre includ promovarea imaginii municipiului Satu Mare și cultivarea responsabilității pentru viitorul orașului, prin implicarea conștientă a tuturor categoriilor de tineri. Ca avantaj competitiv la nivel național și internațional, ne dorim să aducem o contribuție semnificativă la poziționarea municipiului Satu Mare ca centru al multiculturalității. De asemenea, venim în sprijinul dezvoltării membrilor comunității, în condițiile în care dezideratul nostru vizează crearea unei comunităţi de tineri sătmăreni orientaţi spre dezvoltare personală, în vederea creării unei platforme de comunicare, multiplicare şi schimb de informaţii. Cât despre dimensiunea culturală a inițiativei noastre, tindem spre valorificarea şi perpetuarea patrimoniului cultural material şi imaterial, prin implicarea, în cadrul proiectelor organizate, a unor vectori de imagine de origine sătmăreană. Nu în ultimul rând, organizația noastră dorește să contribuie la realizarea unei comunicări eficiente între asociaţie, societatea civilă şi instituţiile publice sau private reprezentative la nivel local.

NetworKING:

După mai mult de 5 ani de activitate în Satu Mare, noi, tinerii de la SamStudia, am ajuns la concluzia că trebuie să ne folosim de cel mai mare minus pe care îl are orașul Satu Mare – faptul că tinerii părăsesc orașul.

Astfel, ne propunem ca în următorii 5 ani să încercăm să creăm rețeaua tinerilor sătmăreni de pretutindeni. Credem că putem să atragem și să coagulăm un grup de tineri în jurul activităților asociației noastre, un grup relevant de tineri sătmăreni, care urmează să plece la facultate în toată lumea și astfel, să punem bazele acestei rețele internaționale, care poate să sprijine durabil dezvoltarea orașului, prin resurse, know-how, sfaturi sau relații.
SamStudia este o organizație deschisă tuturor tinerilor care doresc să se implice în dezvoltarea orașului, dar și a lor, personală și profesională.

Organizația poate reprezenta o rampă de lansare pentru tinerii sătmăreni care doresc să se dezvolte profesional, organizând proiecte pentru comunitate. Membrii SamStudia vor demara diverse proiecte de formare și training pentru tinerii din Satu Mare, pentru ca aceștia la rândul lor să transmită mai departe din cunoștințele și deprinderile dobândite pe parcurs. Așadar, SamStudia este o asociație deschisă tuturor tinerilor ambițioși, tuturor sătmărenilor cu inițiativă și care doresc să schimbe în mai bine comunitatea în care trăiesc.