Proiectul RestArt a pornit din necesitatea de a oferi comunităţii sătmărene un eveniment cultural inovativ, de generație nouă, care să crească nivelul de participare și implicare a tinerilor în evenimente culturale. Pentru a veni în întâmpinarea nevoii sătmărenilor de a avea parte de evenimente noi, cu un suflu proaspăt, ediţia din 2017 a festivalului RestArt se va distinge prin valorificarea artelor vizuale.
RestArt este un concept care continuă să evolueze pe mai multe planuri și direcții culturale. Considerăm că tinerii percep mai bine artele moderne, de generație nouă, acestea reprezentând intrumente prin care ei pot să-și însușească mai ușor principiile și mesajele transmise prin realizarea operelor de artă. Tinerii au nevoie de evenimente inovative, creative, care să transmită trăiri pozitive și să le crească astfel apetitul de cultură.
Astfel, am decis ca ediția de anul acesta a festivalului să fie dedicată artelor vizuale, prin evenimente inedite de videomapping. Videomapping-ul este un spectacol multimedia complex, care se folosește de elementele arhitecturale ale unei clădiri, pe care le intregrează într-o animație tridimensională.
Vă așteptăm în data de 15 iunie, începând cu ora 22, în Piața 25 Octombrie, să ne bucurăm împreună de primul eveniment de video-mapping outdoor din Satu Mare!
Acesta va fi primul eveniment dintr-o serie de spectacole vizuale ce vor fi organizate în Satu Mare, pe parcursul anului, în colaborare cu Eranio Petruska (Aural Eye).
——————-
Evenimentul este organizat de Asociația SamStudia, cu sprijinul financiar al Primăria Municipiului Satu Mare / Szatmárnémeti și Consiliului Local Satu Mare, prin Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”.
Parteneri media principali Informatia Zilei și Informatia TV.