RestArt & Music Festival este un eveniment relativ nou în mediul cultural sătmărean, un eveniment organizat de asociația SamStudia – Organizația Tinerilor și Studenților Sătmăreni. Odată cu schimbarea nevoilor și a cerințelor de pe piața culturală, se impune reconfigurarea evenimentelor de natură culturală și, implicit, o reconceptualizare a ceea ce înseamnă evenimente culturale. Astfel, venim cu un concept deschis, un cadru pentru dezvoltarea culturii sătmărene în care prezentăm diverse tipuri de artă în cadrul diverselor evenimente.
Ideea unui astfel de proiect cultural derivă din necesitatea de a oferi publicului sătmărean un set de activități diferit de infrastructura de divertisment disponibilă pe piață, activități care să valorifice o serie de dimensiuni cultural-artistice complementare, ce formează un tot unitar. RestArt & Music Festival este expresia culturală a unui grup de inițiativă din mediul nonguvernamental, grup originar din Satu Mare, în ideea în care considerăm că implicarea comunității – cu precădere a tinerilor – în organizarea și desfășurarea evenimentelor poate contribui la dezvoltare comunitară și sustenabilitate.
Misiunea echipei RestArt & Music Festival este, aşadar, să aducă în faţa publicului sătmărean un eveniment de nivel înalt, care să satisfacă nevoia de cultură, dar şi să stimuleze creativitatea tinerilor.