Samstudia și Biblioteca Județeană Satu Mare organizează a doua ediție Poeziua vineri, 30 martie 2018, în sala de lectură a Bibliotecii Județene Satu Mare, începând cu ora 14:00. Anul acesta evenimentul va fi dedicat aniversării a 85 de ani de la nașterea poetului Nichita Stănescu.

În deschidere elevii de la Colegiul Național ‘Ioan Slavici’, coordonați de doamna profesoară Adriana Gruia vor recita din lirica lui Nichita Stănescu. După acest moment dedicat poetului, participanții sunt invitați să împărtășească din poeziile preferate.

Poeziua are ca scop susținerea creației poetice, a poeților și a scriitorilor. Totodată, prin acest eveniment încercăm să creăm o punte de legătură între poeții sătmăreni deja consacrați, și tinerii pasionați de genul liric.

SamStudia si Biblioteca Județeană Satu Mare doresc să mulțumească sponsorilor și partenerilor acestei acțiuni și anume: Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Partenerilor Media Informația Zilei si Informația TV, si Leno studio