One World Romania 2016

Cea de-a noua ediţie One World Romania va avea loc în perioada 21-27 martie 2016 la Bucureşti.  One World Romania este singurul festival internațional dedicat filmului documentar și drepturilor omului din România.

Tema centrala de anul acesta a festivalului o constituie cea mai recentă criză a refugiaţilor din Europa şi de pretutindeni. Festivalul va reuni 60 de filme documentare din 39 de țări, de pe 5 continente și multe alte evenimente conexe (expoziții, workshop-uri, dezbateri cu specialiști din organizații nonguvernamentale, dar și cu realizatorii filmelor din selecție) care vor familiariza publicul în mod direct cu refugiaţii din jurul nostru.

Festivalul va dispune de diferite secţiuni cu documentare concentrate pe anumite zone geografice, anul acesta fiind vorba despre Orientul Mijlociu, pe suferinţele europenilor (filmele secțiunii <<EuroPains>> arată cum face faţă continentul prin valorile sale transformărilor aduse de-a lungul timpului).

Festival One World România este organizat de Asociaţia One World România şi Centrul Ceh Bucureşti, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.

Programul şi mai multe detalii aici.